Ministerstvo dopravy začalo stavební řízení na dalších 12 kilometrů D6

Dálnice D6 u Lubence. Pramen: ŘSDDálnice D6 u Lubence. Pramen: ŘSD

ŘSD plánuje začít se stavbou za více než čtyři miliardy korun příští rok.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chce příští rok začít se stavbou jednoho z nejdelších úseků dálnice D6. Ministerstvo dopravy zahájilo tento týden stavební řízení na úsek Petrohrad – Lubenec, který vede kompletně Ústeckým krajem.

Vyplývá to z informací na úřední desce ministerstva. K podání žádosti došlo už v dubnu, od té doby běželo doplňování podkladů. Od loňského května má stavba pravomocné územní rozhodnutí. Jde o společné stavební řízení na celkem 26 stavebních objektů.

Úsek D6 Petrohrad - Lubenec. Foto: ŘSD

Úsek D6 Petrohrad – Lubenec. Foto: ŘSD

ŘSD uvedlo, že má již dokončený doplňkový geotechnický průzkum vyvolaný plněním podmínek stanoviska MŽP. Je hotový i předběžný archeologický průzkum.

Odhadovaná cena 12,1 kilometru dlouhé dálnice je 4,4 miliardy korun. ŘSD chce začít stavět příští rok, hotovo má být v roce 2026. Ve směru od Prahy naváže na dálniční obchvat Hořoviček, který chce ŘSD začít stavět ještě letos, na karlovarské straně pak na již hotový obchvat Lubence. Úsek vede většinou v blízkosti stávající silnice I/6. Nejdelší most bude mít přes 600 metrů. Součástí bude i most přes železniční trať Plzeň – Most. Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

Tagy D6 D6 Petrohrad - Lubenec Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
45 komentářů