Ministerstvo dopravy soutěží výrobce registračních značek za téměř půl miliardy

Registrační značky. Foto: Ministerstvo dopravyRegistrační značky. Foto: Ministerstvo dopravy

Ministerstvo dopravy začalo vybírat firmu, která bude od listopadu letošního roku dalších šest let vyrábět pro stát registrační značky. Dosavadním

Ministerstvo dopravy začalo vybírat firmu, která bude od listopadu letošního roku dalších šest let vyrábět pro stát registrační značky. Dosavadním dodavatelem je společnost Security Paper Mill (SPM).

Vyplývá to z oznámení na profilu zadavatele. Odhadovaná hodnota zakázky je 462 milionů korun. Oproti stávající smlouvě zmizí z registračních značek povinnost doplnit je ochranným hologramem. Jediným kritériem pro výběr vítěze bude nejnižší cena. Zakázka řeší všechny typy registračních značek včetně těch na přání.

Ministerstvo dopravy se před čtyřmi lety zbavilo dlouholeté smlouvy se společností Hicon. Smlouva byla podepsána v roce 2002, ještě za dob vlády tehdejšího premiéra Miloše Zemana, kdy resort dopravy vedl Jaromír Schling. Podle propočtů stát od té doby v porovnání s cenami ze soutěže v roku 2016 za značky zbytečně zaplatil přes miliardu korun navíc.

SPM podle smlouvy dodává značky v průměru za 45 korun, před novou smlouvou stát platil v průměru 77 korun za tabulku. Dříve byla cena ještě výrazně vyšší, přesahovala stokorunu. Ministerstvo dopravy současného výrobce vybralo v soutěži, do které se přihlásily čtyři firmy, Hicon tehdy nabídku nepodal.

Tagy Ministerstvo dopravy registrační značky Security Paper Mill
15 komentářů