Ministerstvo dopravy potvrdilo, že Havlíček šíří nesmysly o cenách jízdného

Ministr dopravy Karel Havlíček na nádraží v Dobříší. Foto: YouTubeMinistr dopravy Karel Havlíček na nádraží v Dobříší. Foto: YouTube

Ministr tvrdil, že autobus z Rožmitálu do Prahy je dražší než vlak.

Ministr dopravy Karel Havlíček uvedl na twitteru nepravdivé informace týkající se cen jízdného v autobusech a vlacích na území Středočeském kraji. Pět dní po dotazu deníku Zdopravy.cz a několika urgencích to potvrdilo tiskové oddělení ministerstva dopravy.

Havlíček ve svém tweetu z víkendu tvrdil, že rušení železničních spojů na některých lokálkách ve Středočeském kraji přinese dražší cestování pro lidi. „Zhoršení dopravní obslužnosti, dražší cestování pro lidi. To přinese hloupý plán Středočeského kraje,“ napsal Havlíček.

Když ho redakce o víkendu konfrontovala s ceníkem Pražské integrované dopravy, ve kterém stojí autobus stejně jako vlak, Havlíček odkázal na tiskové oddělení.

Při tvorbě stanovení cen jízdenek na vlak a na autobus jsme nevzali v úvahu Pražskou integrovanou dopravu, která v tomto případě vychází levněji. Skrze vyhledávač IDOS výhodnější spojení vlakem vycházelo. Za neúplné informace, které jsme uvedli do podkladů pana ministra, se omlouváme,“ uvedl za tiskové oddělení Tomáš Lukašík. Na další odpovědi týkající se například podkladů o vytíženosti lokálek zatím redakce stále čeká.

Havlíček se za své výroky neomluvil, naopak dál pokračuje v útocích na vedení Středočeského kraje.

Tagy Karel Havlíček lži Karla Havlíčka Ministerstvo dopravy
144 komentářů