Milionové úpravy ve Frenštátě jsou u konce, lidem slouží nový přechod i opravená Rožnovská

Opravený přednádražní prostor ve Frenštáte pod Radhoštěm. Foto: ODISOpravený přednádražní prostor ve Frenštáte pod Radhoštěm. Foto: ODIS

Úpravy navazují na rekonstrukci nádraží, přecházení je bezpečnější.

Ve Frenštátě pod Radhoštěm dokončili úpravy silnici I/58 na ulici Rožnovská. Před vlakovým nádražím také vznikla čtveřice přechodů. „Původní přechody nevyhovovaly bezpečnostním požadavkům,“ vysvětlila Vladimíra Martiníková z odboru investic a rozvoje Frenštátu pod Radhoštěm.

Došlo tak k úpravě šířky přechodů na tři metry, upravily se totiž délky pro přecházení, a to vložením středových ochranných ostrůvků v prostoru autobusového zálivu. „Jeden přechod byl zcela odstraněn a nahrazen novým přechodem na bezpečnějším místě,“ dodává Martínková, podle které byl zároveň snížen počet jízdních pruhů na komunikaci na dva.

Práce zabraly čtyři měsíce a náklady dosáhly výše 3,28 milionu korun. Město získalo na projekt dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu Evropského fondu pro regionální rozvoj. Příspěvek byl ve výši 2,37 milionu korun.

Nový přechod pro chodce vznikl také na ulici Nádražní před budovou frenštátského vlakového nádraží. Součástí vybudování nového přechodu byla kromě opravy napojeného chodníku také úprava stávajícího ochranného ostrůvku, který byl rozšířen. „Celkové náklady dosáhly výše 1,33 milionu korun,“ vypočítává Martiníková. Projekt se podražil o celkově 30 tisíc, z důvodu demontáže zatravňovacích dlaždic, kterou si vyžádala Správa silnic Moravskoslezského kraje. Ty se nacházely v místě středového ochranného ostrůvku a byly zarostlé trávou. Nově pak jsou nahrazeny dvouřádkem ze žulových kostek.

Tagy Frenštát pod Radhoštěm
4 komentáře