MHD Kladno kupuje 14 nových autobusů na plyn, čtyři kloubové vyjedou v neděli

Nové kloubové autobusy SOR na CNG pro MHD Kladno. Autor: ArrivaNové kloubové autobusy SOR na CNG pro MHD Kladno. Autor: Arriva

Společnost ČSAD MHD Kladno ze skupiny Arriva rozšiřuje svůj vozový park o čtrnáct nových autobusů na stlačený zemní plyn (CNG).

Společnost ČSAD MHD Kladno ze skupiny Arriva rozšiřuje svůj vozový park o čtrnáct nových autobusů na stlačený zemní plyn (CNG). První čtyři vyjedou už v neděli na městskou linku 603 (OAZA – Hřbitovy).

První čtveřici tvoří kloubová vozidla od výrobce SOR s 55 sedadly a celkovou kapacitou 135 cestujících. „Zajímavostí je, že v těchto autobusech budeme mít tři řidičky,“ uvedl ředitel ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa. Na lince 603 doplní nové autobusy ještě další stejného typu pořízený v roce 2017.

Druhou částí akvizice je deset klasických autobusů značky Iveco Urbanway. Každý má 32 sedadel a celkovou kapacitu 83 cestujících. Nové autobusy od Iveca nahradí v kladenské MHD starší naftové karosy řady 900. Cestující se s nimi potkají nejčastěji na linkách 601, 602, 605 a 606.

Nové autobusy Iveco Urbanway pro MHD Kladno. Autor: Arriva

Nové autobusy Iveco Urbanway pro MHD Kladno.
Autor: Arriva

Celá akvizice má hodnotu 97 milionů, z toho 85 procent tvoří příspěvek z evropských fondů.

Všechny autobusy jsou nízkopodlažní a bezbariérové, mají vyklápěcí plošinu, jsou vybaveny klimatizací, wifi připojením a informační systém je přizpůsoben nevidomým. Autobusy jsou rovněž připraveny na multikanálový odbavovací systém, který bude v systému Pražské integrované dopravy zprovozněn v průběhu léta. Součástí je i čtečka bankovních karet.

Tagy autobusy cng ČSAD MHD Kladno Iveco SOR
2 komentáře