Mezi Prostějovem a Nezamyslicemi začíná výluka, rychlíky pojedou přes Přerov

Jednotka 646 Stadler GTW Českých drah. Pramen: České dráhyJednotka 646 Stadler GTW Českých drah. Pramen: České dráhy

Cestující na trati 270 z Olomouce do Nezamyslic čeká více než dva týdny výluka a náhradní autobusová doprava. Omezení se

Cestující na trati 270 z Olomouce do Nezamyslic čeká více než dva týdny výluka a náhradní autobusová doprava. Omezení se dotkne i rychlíků Brno – Olomouc, které budou kvůli tomu jezdit přes Přerov.

Nepřetržitá výluka začíná 13. července a skončí 1. srpna, vlaky nepojedou v úseku Prostějov – Nezamyslice. „České dráhy proto musí po dobu výluky všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahradit náhradní autobusovou dopravou. Vlaky kategorie R jsou souběžně vedeny odklonem přes Přerov,“ uvedla mluvčí Vanda Rajnochová. V Přerově vlaky stavět nebudou, za kilometry navíc nebudou cestující platit. I přes delší trasu je výlukový jízdní řád postaven tak, že vlaky budou v Olomouci ve stejný čas, jako když jedou přes Prostějov.

Ve všech spojích náhradní autobusové dopravy, které nahrazují rychlíky (pro zastávku v Prostějově), bude zajištěna přeprava jízdních kol dodávkovým automobilem v maximálním počtu šesti jízdních kol. Do výluky současně zasáhne i uzavírka silnice II/367 Čehovice – Čelčice – Klenovice na Hané. Kvůli tomu budou zastávku Čelčice obsluhovat pouze vybrané spoje podle Výlukového jízdního řádu.

České dráhy současně upozornily, že u skupinových přeprav je nutné nahlásit požadavek na přepravu nejméně 72 hodin před odjezdem.

Tagy České dráhy Nezamyslice - Olomouc Olomoucký kraj výluka
18 komentářů