dpp

Mezi Polankou a Starou Bělou je opět po 14 měsících most, součástí je i cyklostezka

Nová cyklostezka na mostě přes Odru mezi Polankou a Starou Bělou, foto týden před otevřením. Foto: Adolf Horsinka / OstravaNová cyklostezka na mostě přes Odru mezi Polankou a Starou Bělou, foto týden před otevřením. Foto: Adolf Horsinka / Ostrava

Provoz MHD bude obnoven až od 1. července.

Moravskoslezský kraj dnes otevřel po 14 měsících od zahájení stavby nový most přes Odru na silnici II/478, která spojuje Polanku nad Odrou se Starou Bělou. Součástí stavby na jihu ostravské aglomerace je nově i smíšená stezka pro chodce a cyklisty.

Šlo o společnou investici Moravskoslezského kraje a Ostravy. Kraj zaplatil 62 milionů korun za most, Ostrava platila cyklostezku za 4 miliony korun. Most byl z roku 1968, byl ve špatném stavu.

Rekonstrukce se prodloužila, protože oproti původnímu plánu musel být nakonec zbourán i středový podpěrný pilíř v korytě Odry. Kvůli jeho technickému stavu nebylo možné jej ani po zesílení využít, odstraňovali jej nakonec potápěči, a to s využitím uhlíkových elektrod,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka. Investorem rekonstrukce mostu pak byl Moravskoslezský kraj, z rozpočtu zaplatil 62 milionů korun. V částce byla demolice nového mostu, nová konstrukce a mostní svršek.

Autobusová linka 59 ostravské MHD začne jezdit až od 1. července v návaznosti na vydání změnových prázdninových jízdních řádů. Zhotovitelem obou staveb byla společnost Strabag.

Tagy II/478 Moravskoslezský kraj ostrava Polanka nad Odrou Stará Bělá Strabag
5 komentářů