Mezi Otrokovicemi a Zlínem začala velká oprava hlavní silnice, přinese měsíc kolon. Je zavřený i sjezd z dálnice

Oprava silnice I/49 v Otrokovicích. Foto: ŘSDOprava silnice I/49 v Otrokovicích. Foto: ŘSD

Rekonstrukce se týká úseku, kde denně projede kolem 32 tisíc aut.

V části Otrokovic Kvítkovice dnes začalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) s opravou silnice I/49 do Zlína, která přinese zhruba měsíc trvající komplikovanější napojení krajského města s dálnicí D55 a samotnými Otrokovicemi. Denně úsekem projede přes 32 tisíc aut, jde tak o jeden z nejvytíženějších silničních úseků v kraji.

Od rána jsou kvůli opravě uzavřeny sjezdové rampy z dálnice D55, konkrétně na exitu 32. Řidiči, kteří se chtějí dostat z D55 do Zlína, musejí využít exit 30 Otrokovice-sever nebo exit 34 Napajedla. Lze očekávat velké kolony.

 „Bohužel můžeme očekávat vytváření kolon vozidel před částečnými uzavírkami v opravovaných úsecích a zpožďování spojů MHD. Největší dopady se pravděpodobně projeví na trolejbusových linkách č. 2, 6, 10, na autobusové lince č. 70, případně i na malenovické autobusové lince č. 51,“ upozornil vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Jan Tesař. Nejrychlejší by tak nyní měl být vlak.

Oprava se týká jízdního pásu silnice I/49 ve směru do Zlína. „Provoz jsme převedli do protějšího jízdního pásu ve směru do Otrokovic, kde řidiči projíždějí jedním jízdním pruhem v každém směru, uvedlo ŘSD na svých stránkách. Oprava je rozdělena na tři etapy, povede po obchodní centrum Centro Zlín.

Týdenní přerušení prací

Dnes zahájená etapa vede od semaforů u rampy (začíná před semafory) po křižovatku u Makra. Ta bude během 1. etapy neprůjezdná. Provoz je v první fázi převeden do protějšího jízdního pásu ve směru do Otrokovic. Oprava bude přerušena ve dnech 4. 9. až 8. 9. Na požadavek Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice a Statutárního města Zlín bude odklizeno veškeré značení, dálnice D55 a sjezdy bez omezení.

Od 9. 9. do konce září budou pokračovat práce na dalších etapách. Druhá se bude týkat úseku od Makra po křižovatku k Centro Zlín. Zároveň ve 2. etapě bude probíhat oprava úseku od poslední křižovatky k Centru ve směru na Zlín a až za nákupní centrum. V této fázi bude provoz veden ve směru do Zlína jedním jízdním pruhem, ve směru do Otrokovic dvěma jízdními pruhy. Křižovatky k Centru budou vždy průjezdné v omezeném režimu jedním jízdním pruhem.

Závěrečná 3. etapa zahrnuje úsek mezi dvěma křižovatkami u Centra. Provoz ve směru Zlína bude opět veden jedním jízdním pruhem. Hotovo by mělo být do konce září.

Zakázku v hodnotě 67 milionů korun získala Eurovia CS.

Oprava silnice I/49 v úseku Otrokovice - Zlín. Foto: ŘSD
Tagy D55 I/49 Otrokovice Ředitelství silnice a dálnic ŘSD Zlín
14 komentářů