Mezi Litoměřice a Lovosice se po více než třech měsících vrátí vlaky, oprava je hotová o dva týdny dříve

Oprava trati Lovosice - Litoměřice po prudkých deštích. Foto: Chládek & TintěraOprava trati Lovosice - Litoměřice po prudkých deštích. Foto: Chládek & Tintěra

Opravou prošlo 120 metrů trati.

Poprvé od 2. června, kdy došlo po intenzivních deštích k poškození trati, projedou příští pondělí 15. září mezi Lovosicemi a Litoměřicemi vlaky. Společnost Chládek & Tintěra finišuje s opravou sesunutého svahu. Původní termín byl do konce září.

Dřívější ukončení prací potvrdilo na svých stránkách město Litoměřice, je také patrné z výlukového jízdního řádu na stránkách Českých drah. Místo vlaků jezdí mezi oběma městy od června náhradní autobusy.

Stavební firma získala zakázku na opravu trati na konci července ve sdružení se společností Remex CZ za 23,6 milionu korun. Jde o zhruba 120 metrů dlouhý úsek mezi mostem přes dvoukolejnou trať Ústí nad Labem – Lysá na Labem a mostem přes silnici z Žalhostic do Píšťan.

K sesuvu náspu došlo vlivem vydatných dešťů na začátku června tohoto roku. Výška náspu mezi mosty dosahuje asi 7,5 metru. Sdružení firem mělo zajistit vybudování nového náspu a zřízení železničního svršku.

Bez vlaků až do konce září. Škody po deštích u Litoměřic jsou větší, než SŽ čekala

Tagy Chládek & Tintěra sesuv svahu trať 087 Česká Lípa - Lovosice
3 komentáře