METRANS Rail završil obří nákup vectronů, čtyřicátý vyjede do provozu

Lokomotiva Siemens Vectron v barvách Metransu. Pramen: Siemens MobilityLokomotiva Siemens Vectron v barvách Metransu. Pramen: Siemens Mobility

Počet lokomotiv Siemens Vectron a TRAXX MS2 je nyní u METRANS Rail zcela vyrovnán.

METRANS holding přivezl tento týden z Německa celkem čtyři nové lokomotivy Siemens Vectron. Završil tak velkou zakázku na celkem 40 vícesystémových lokomotiv od Siemensu. Plánuje pořízení dalších lokomotiv, ale zatím není veřejné, jakých.

Převzetí dalších lokomotiv potvrdil jednatel METRANS Rail Martin Hořínek. Dvě lokomotivy – 383.437 a 438 – jsou již v provozu, další dvě – 383.439 a 440 čekají ještě potřebné zkoušky a do provozu budou zařazeny během dvou týdnů. Dopravce tak „vyrovnal“ síly v počtu lokomotiv pro hlavní výkony: má 40 TRAXX MS2 od Bombardieru (nyní Alstom) a nyní i 40 lokomotiv Siemens Vectron.

 „Výhledová strategie METRANS  je pořizováni zhruba deseti nových lokomotiv za rok, podle vývoje na trhu. Navazující další pořizování nových lokomotiv nebylo ještě společností oznámené,“ řekl Hořínek.  Dopravce provozuje ještě sedm dieselových Herkulesů Siemens ER20 a posunovací lokomotivy, poptávku vykrývá i pronajatými lokomotivami.

METRANS Rail byl loni podle výkonu na české železnici druhým největším nákladním dopravcem s téměř desetinovým podílem na celkové přepravním výkonu.

Tagy Metrans Rail Siemens Vectron
69 komentářů