Metrans expanduje na Balkán, kupuje Adria Rail

Vizualizace lokomotivy Siemens Vectron v barvách Metransu. Foto: SiemensVizualizace lokomotivy Siemens Vectron v barvách Metransu. Foto: Siemens

Akvizicí Metrans zapojí do své sítě i intermodální terminál u Bělehradu.

Skupina Metrans, jejíž součástí je i druhý největší tuzemský nákladní železniční dopravce Metrans Rail, expanduje dál do zahraničí. Firma koupila 51 % akcií společnost Adria Rail. Metransu to zlepší přístup k provozu v Chorvatsku a Srbsku.

Adria Rail sdružuje tři firmy, mateřská společnost Adria Rail sídlí v Rijece a působí jako nákladní železniční dopravce. Do skupiny patří srbská společnost Družstvo za intermodalni prevoz, která provozuje intemodální terminál Indija nedaleko Bělehradu. Nedávno dopravce spustil provoz přímých vlaků z Rijeky do srbského terminálu.

„Naším cílem je vytvořit pravidelné a spolehlivé spojení z přístavů v Jaderském moři do tohoto terminálu. Postupně ho začleníme i do naší sítě s pravidelným spojením do terminálů v Budapešti a výhledově v Dunajské Stredě,“ uvedl Metrans v newsletteru pro zákazníky. Od zapojení terminálu Indija si slibuje i lepší spojení mezi jihem a severem Evropy.

Tagy Adria Rail Metrans Metrans Rail
49 komentářů