Měsíc před startem hlásí RegioJet třetinovou obsazenost vlaků do Chorvatska

Vlak RegioJetu ve stanici Rijeka. Pramen: RegioJetVlak RegioJetu ve stanici Rijeka. Pramen: RegioJet

Oproti minulé sezoně bude provoz řidší. Vlaky budou jezdit od 16. června do 30. září třikrát týdně.

Necelý měsíc před zahájením provozu sezonních vlaků do Chorvatska hlásí společnost RegioJet více než třetinovou obsazenost všech nabízených kapacit. Předprodej jízdenek byl zahájen v polovině března, první spoj vyjede na trasu Praha – Rijeka v pátek 16. června.

„Zájem o jízdenky rychle roste, mimo vlakové destinace jsou v kurzu také destinace návazných autobusů jako Split, Crikvenica, Pakoštane, Poreč nebo Rabac,“ uvedla mluvčí firmy Alexandra Janoušek Kostřicová.

Pokud jde o vlak, v nabídce jsou místa na sedačkách ve vozech Astra (velkoprostorové vozy s obrazovkami v sedačkách), kupé se sedačkami, čtyřmístná kupé ve spacích vozech, kde je možné si rezervovat jak jednotlivá místa ve standardním kupé, tak vybírat z dalších oddílů, jako je například tiché kupé, případně si zarezervovat celé lůžkové kupé pro uzavřenou skupinu až čtyř cestujících.

Oproti minulé sezoně bude provoz řidší. Vlaky budou jezdit od 16. června do 30. září třikrát týdně. Loni jezdily o prázdninách denně. Patnáctivozová souprava bude vyjíždět z Prahy každé úterý, pátek a neděli. Z Rijeky se bude odjíždět v pondělí, středu a sobotu.

Mezi 16. a 30. červnem bude spojení vedeno přes Vysočinu, tedy přes Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou, od července do konce sezony pak spoje pojedou přes Pardubice a Českou Třebovou. Přibude nová zastávka Celje ve Slovinsku. Díky vstupu Chorvatska do schengenského prostoru odpadají pasové kontroly na hranicích.

Tagy Chorvatsko RegioJet vlaky do Chorvatska
72 komentářů