Méně „drncání“ na kole. TSK doplňuje na náplavkách hladké pásy

Úpravy pásu pro cyklisty u Štefánikova mostu v Praze. Foto: TSKÚpravy pásu pro cyklisty u Štefánikova mostu v Praze. Foto: TSK

Díky budování hladkých pásů bude jízda pro cyklisty podél Vltavy pohodlnější.

Cyklisté na pravém břehu Vltavy v hlavním městě se na několika místech dočkají pohodlnějšího svezení. Technická správa komunikací (TSK) začala s doplňováním takzvaných hladkých pásů, které umožňují cyklistům příjemnější svezení než jízda po větších dlažebních kostkách.

Zatím prvním místem, kde k takové úpravě dochází, je úsek pod Štefánikovým mostem, kde je i kvůli tomu aktuálně omezen pro cyklisty provoz. TSK to oznámila na svém facebookovém profilu. „Současně tak sjednotíme povrchy a vyřešíme připojení ramp k horní úrovni nábřeží,“ uvedla TSK.

Práce pod Štefánikovým mostem mají být hotové do konce měsíce, navázat na ně mají také úseky u Staroměstské náplavky a severní části Novoměstské náplavky. Nejdelší úsekmezi Rudolfinem a Čechovým mostem přijde na řadu až příští rok.

Stránky Prahou na kole v této souvislosti upozorňují na fakt, který není řadě cyklistů znám. Náplavka na Smetanově ani Dvořákově nábřeží není cyklostezkou, funguje v dopravním režimu „obytná zóna“. Mají tedy maximální povolenou rychlost 20 km/h a slouží především pěším a cyklistům.

Úpravy pásu pro cyklisty u Štefánikova mostu v Praze. Foto: TSKÚpravy pásu pro cyklisty u Štefánikova mostu v Praze. Foto: TSKÚpravy pásu pro cyklisty u Štefánikova mostu v Praze. Foto: TSKÚpravy pásu pro cyklisty u Štefánikova mostu v Praze. Foto: TSKPlán úprav pražské náplavky. Foto: TSK
Tagy náplavka praha Technická správa komunikací TSK
25 komentářů