MAN získal zatím největší zakázku na své elektrobusy. Dodá jich 39 do Norimberku

Elektrobus MAN Lion’s City. Foto: MANElektrobus MAN Lion’s City. Foto: MAN

MAN nové autobusy vyrábí v Polsku.

Společnost MAN Truck & Bus dodá celkem 39 nových elektrobusů pro provoz v norimberské městské hromadné dopravě. Pro výrobce jde o zatím největší zakázku na jeho elektrobusy

Kontrakt pro norimberský dopravní podnik VAG Nürnberg MAN oznámil na svých stránkách.  Dvacet osm autobusů z objednávky bude v kloubové osmnáctimetrové verzi, jedenáct „krátkých“ dvanáctimetrových. MAN v soutěži porazil nabídky sedmi dalších výrobců. Vyrábět se budou v polském závodě ve Starachowicích.

MAN novou zakázku překročí počet objednávek na více než dvě stovky. Nejprve do Norimberku dodá krátké vozy, výroba kloubových začne v Polsku v první polovině letošního roku.

Krátký autobus Lion’s City 12 E přepraví 88 cestujících, kloubových 120 cestujících. Autobusy mají zvládnout na jedno dobití až 270 kilometrů. U sólo vozu je nabíjecí výkon 100 kW, u kloubových 150 kW.

Elektrobus MAN Lion’s City. Foto: MANElektrobus MAN Lion’s City. Foto: MANElektrobus MAN Lion’s City. Foto: MANElektrobus MAN Lion’s City. Foto: MANElektrobus MAN Lion’s City. Foto: MANElektrobus MAN Lion’s City. Foto: MAN
Tagy MAN Norimberk VAG
42 komentářů