Maďarský Volánbusz na nákupech, během čtyř let koupí téměř čtyři tisíce nových autobusů

Nové autobusy Neoplan Tourliner pro maďarský Volánbusz. Foto: NeoplanNové autobusy Neoplan Tourliner pro maďarský Volánbusz. Foto: Neoplan

Největší maďarský autobusový dopravce Volánbusz letos výrazně modernizuje svoji flotilu. Během čtyř let firmy vymění téměř čtyři tisíce autobusů za

Největší maďarský autobusový dopravce Volánbusz letos výrazně modernizuje svoji flotilu. Během čtyř let firmy vymění téměř čtyři tisíce autobusů za nové.

Firma a její dodavatelé se v posledních dnech na svých stránkách a sociálních sítích pochlubila dalšími dodávkami nových autobusů. Například Neoplan začal s dodávkou 29 dvounápravových autobusů Neoplan Tourliner pro až 49 cestujících. Po dokončení této zakázky bude mít Volánbusz celkem už 133 autobusů této značky.

Ve flotile se objevují také nové nízkopodlažní autobusy Volvo 8900 HP, VolánBusz jich zatím převzal patnáct. Na podzim se objeví také nový Mercedes-Benz Connecto G. Aktuálně testuje také Iveco Crossway s pohonem na zemní plyn.

Volánbusz v roce 2019 oznámil program, podle kterého firma vymění s úvěrem od Evropské investiční bank 3 930 autobusů, což je více než polovina flotily. Důvodem je hlavně snaha o snížení emisí a omlazení vozového parku.

Tagy Volánbusz
3 komentáře