Maďarské dráhy objednaly další dvoupodlažní jednotky od Stadleru

Nová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.hu

Maďarský státní dopravce MÁV – START objednal u společnosti Stadler závazně dalších 21 elektrických jednotek Kiss v hodnotě 313 milionů

Maďarský státní dopravce MÁV – START objednal u společnosti Stadler závazně dalších 21 elektrických jednotek Kiss v hodnotě 313 milionů eur (7,911 miliardy korun). Naplní tak celou rámcovou smlouvu na celkem 40 dvoupodlažních jednotek.

Podpis kontraktu oznámil Stadler v tiskové zprávě. Maďarské dráhy podepsaly kontrakt v roce 2017, nejprve si objednaly 11 jednotek, poté dalších 8 v prosinci 2018. Jednotky se vyrábí v Bělorusku, finální montáž v maďarském Dunakeszi. Jednotky jezdí aktuálně i v Česku na železničním zkušebním okruhu ve Velimi. K oficiálnímu představení jednotek došlo loni v červenci.

MÁV – START počítá s nasazením prvních vlaků v únoru letošního roku na příměstských vlacíc z Budepašti do měst Vác a Cegléd.

Šestivozové jednotky jsou 156 metrů dlouhé, mají kapacitu 600 sedaček. Jsou nízkopodlažní, do vyhrazených multifunkčních prostor se vejdou čtyři invalidní vozíky nebo pět kočárků či 12 jízdních kol.

Nová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss, ilustrační foto. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss, ilustrační foto. Foto: Attila Vörös / Iho.huPředstavení jednotky Stadler Kiss pro MÁV - Start. Foto: Stadler
Tagy Stadler Stadler Kiss Top
56 komentářů