Luxus na alpských kolejích. Glacier Express má nové vozy s třídou Excellence

Nová třída Excellence. Foto: Glacier ExpressNová třída Excellence. Foto: Glacier Express

Společnost Glacier Express představila v provozu nejluxusnější vozy, které jezdí v Alpách. Nová třída Excellence Class nabízí cestujícím ještě větší

Společnost Glacier Express představila v provozu nejluxusnější vozy, které jezdí v Alpách. Nová třída Excellence Class nabízí cestujícím ještě větší komfort než první třída. Firma je nasazuje na vlak Glacier Express mezi Svatým Mořicem a Zermattem.

V nové třídě Excellence má každý cestující garantované místo u okna a tím zajištěn nejlepší výhled. Během osmihodinové jízdy přes 291 mostů a skrze 91 tunelů si mohou vychutnat osobní servis včetně jídla připraveného na palubě nebo občerstvení v palubním Glacier Baru.

Nejpomalejší expres světa, jak se Glacier Expressu také přezdívá, se stal jednou z největších železničních atrakcí na světě, od roku 1930 se s ním svezly miliony cestujících. Firma vysvětluje zavedení nové třídy i jako reakci na poslední vývoj v cestovním ruchu a v dopravě. „Čelíme novým výzvám, jako je digitalizace nebo úbytek počtu rezervací přes tradiční prodejní kanály. Proto jsme začali řešit, jak Glacier Express připravit na budoucnost,“ řekl prezident Glacier Express Isidor Baumann. Firma je společným podnikem Rhätische Bahn a Matterhorn-Gotthard Bahn, vznikla nově v roce 2017.

Nová třída Excellence. Foto: Glacier ExpressNová třída Excellence. Foto: Glacier ExpressNová třída Excellence. Foto: Glacier ExpressSlavnostní roll out nového vozu s třídou Excellence. Foto: Glacier ExpressSlavnostní roll out nového vozu s třídou Excellence. Foto: Glacier Express

Do pravidelného provozu zařadí nové vozy od 2. března příštího roku. „Cestující nás opakovaně žádali, zda nenabídneme ještě něco více než naši první třídu,“ říká Fernando Lehner, generální ředitel Matterhorn Gotthard Bahn. Koncept nového vozu vznikl v roce 2016 ve spolupráci s designovým studiem Nose. Nové vozy vznikly nakonec v depu Rhätische Bahn v Landquartu. „Jsme pyšní na práci, kterou jsme odvedli společně s Matterhorn Gotthard Bahn. Naši zaměstnanci strávili nespočet hodin výrobou těchto vozů, které přináší úplně nové standardy cestování,“ řekl Renato Fasciati, ředitel Rhätische Bahn.

Dopravce očekává, že nová třída pomůže do Glacier Expressu přitáhnout další cestující. Celkem bude nasazovat dva luxusní vozy.

Tagy Glacier Express Matterhorn Gotthard Bahn Rhätische Bahn
9 komentářů