Lumiwings potvrdily zahájení letů mezi Prahou a italským Forli

Boeing 737-300 společnosti Lumiwings. Foto: LumiwingsBoeing 737-300 společnosti Lumiwings. Foto: Lumiwings

Řecké aerolinky budou do Itálie létat z Prahy dvakrát týdně.

Řecká letecká společnost Lumiwings dnes definitivně potvrdila svůj vstup na trh spojením mezi Českem a Itálií. Od dubna začne létat do italského města Forli, které leží mezi Boloňou a Rimini.

Letový řád počítá se dvěma lety týdně, v pátek a v neděli. V pátek poletí z Prahy v 10:05, z Forli v 7:45. V neděli letí z Forli v 16:35, z Prahy v 18:55. Lety začnou 2. dubna. Lumiwings budou do Prahy létat letadly Boeing 737- 300 s kapacitou 139 míst v ekonomické třídě. Generálním zástupcem letecké společnosti pro český trh se stala společnost TAL Aviation CZ.

Praha je jednou z destinací, kam Lumiwings začnou od jara létat. Letenky zatím nejsou v prodeji, rezervační systém má být spuštěn v nejbližších dnech.

Kromě Prahy začne dopravce létat do rumunských měst Arad a Craiova, také do polských Katovic a Lodže. V seznamu je i vnitrostátní linka do Perugie a spojení do ukrajinské Oděsy. Od června začnou létat na Sicílii do Trapani. Dopravce bude konkurovat nové společnosti EGO Airways, která rovněž plánuje lety z Forli.

Lumiwings vznikly v roce 2015, jde o řeckou firmu. Původně firma působila pouze na charterovém trhu, od letošního roku spouští pravidelné linky.

Tagy Forli FRL letiště praha Lumiwings prg
31 komentářů