dkv-spojujeme

Lufthansa začne jako první evropská aerolinka létat do kanadského hlavního města

Airbus A340-300 odlétající z Frankfurtu. Foto: LufthansaAirbus A340-300 odlétající z Frankfurtu. Foto: Lufthansa

Letecká společnost Lufthansa pokračuje v posilování transatlantického spojení. Zatím poslední destinací, kam začne nově od příštího letního letového řádu je

Letecká společnost Lufthansa pokračuje v posilování transatlantického spojení. Zatím poslední destinací, kam začne nově od příštího letního letového řádu je kanadské hlavní město Ottawa. Půjde o jedinou linku, kterou do Ottawy bude provozovat evropský dopravce.

Na trase mezi Frankfurtem a Ottawou nahradí Lufthansa Air Canada, která na trase přes léto létá od roku 2008 s Boeingem 767-300ER. Lufthansa nasadí na trasu Airbus A340-300 pro 279 cestujících. Létat bude pětkrát týdně. Start nové linky oznámila Lufthansa v tiskové zprávě.

Nová linka začne provoz 16. května. Letový řád počítá s odletem z Frankfurtu ve 13:.45 a příletem do Ottawy v 16.05, zpět odlétá v 17:50, ve Frankfurtu t bude v 7:15. Poletí každý den kromě středy a pátku.

Ottawa není častým cílem linek z Evropy i kvůli své blízkosti k Montrealu, kam je z Evropy podstatně větší provoz. Air Canada zachová nadále provoz přímé linky z Ottawy do Londýna, od letního letového řadu na ni nasadí Boeing 787-8. Pro Lufthansu půjde o čtvrtou destinaci v Kanadě: létá ještě do Montrealu, Toronta a Vancouveru.

Tagy FRA FRA-YOW Lufthansa transatlantické lety YOW
4 komentáře