Lufthansa vybaví letadla na krátké a střední tratě novým interiérem

Airbus A320 letecké společnosti Lufthansa. Zdroj: LufthansaAirbus A320 letecké společnosti Lufthansa. Zdroj: Lufthansa

Novinkou budou například kapacitnější přihrádky pro příruční zavazadla.

Nový interiér získají letadla letecké společnosti Lufthansa na trasách pro krátké a střední tratě. Od jara roku 2025 německý dopravce postupně vybaví 38 Airbusů A320, které už jsou součástí jeho flotily. Aerolinka o tom informovala v tiskové zprávě.

Novinkou bude například více prostoru pro příruční zavazadla. Inovované schránky nad sedadly pojmou až dvakrát více kufrů a tašek než ty současné. Větší budou o 40 %. Nově má být možné uložit příruční zavazadla svisle a mnohem rychleji.

Každé sedadlo získá v nových kabinách vlastní USB zásuvku k nabíjení mobilních zařízení. Zároveň budou mít všechna sedadla speciální držák právě pro tablety a telefony. Cestujícím to zpříjemní třeba sledování filmů na vlastních zařízeních, aniž by je museli držet v ruce či pokládat na skládací stolek.

Samozřejmostí má být i více místa na nohy při zachování stejné rozteče sedadel díky jejich ergonomickému tvarování. Nová sedadla dodá italský výrobce Geven.

Podle webu planespotters.net provozuje nyní Lufthansa aktivně asi 295 letadel s průměrným stářím 13,4 let. Z celkového počtu je přibližně 231 strojů evropského výrobce Airbus. V ostatních případech jde o Boeingy či Bombardiery. Airbusy A320 nasazuje dopravce i na lety do Prahy, Vídně či Krakova.

Tagy Lh Lufthansa
14 komentářů