Lufthansa, Swiss a Austrian ruší lety do Číny nejméně do 9. února

Nová podoba letadel Lufthansa. Foto: LufthansaNová podoba letadel Lufthansa. Foto: Lufthansa

Trojice leteckých společností ze skupiny Lufthansa Group jsou dalšími aerolinkami, které kvůli epidemii koronaviru zastaví provoz svých linek do Číny.

Trojice leteckých společností ze skupiny Lufthansa Group jsou dalšími aerolinkami, které kvůli epidemii koronaviru zastaví provoz svých linek do Číny. Jen krátce poté oznámily přerušení spojení z Los Angeles do Číny také největší aerolinky na světě, společnost American Airlines.

Lufthansa uvedla, že vypraví ještě dnes letadla do Číny, aby se mohli cestující i zaměstnanci letecké skupiny vrátit do Evropy.

Provoz linek je přerušen zatím do 9. února, firma uzavřela rezervace do konce února. Lety do Hongkongu dál zůstávají.

Lufthansa cestujícím nabízí bezplatnou změnu rezervace nebo storno letenky. Lufthansa a celá skupina je druhou největší evropskou aerolinkou, podle počtu letů do Číny bezkonkurenčně největší. Létá do šesti čínských měst.

Kvůli epidemii koronaviru například zastavila Škoda Auto cesty svých zaměstnanců do Číny. Ta je pro Škodu největším trhem na světě.

K omezení letů přistoupil v Evropě už včera Finnair, dnes ráno British Airways. Večer pak omezení oznámila letecká společnost KLM. Pozastavuje lety do Čcheng-tu a Chang-čou, omezil počty letů do Šanghaje. 

Tagy Austrian Airlines Čína koronavir Lufthansa Lufthansa Group Swiss
9 komentářů