Lufthansa ruší svoji nejkratší linku, mezi Norimberkem a Mnichovem začnou jezdit autobusy

Canadair Regional Jet CRJ-900LR. Foto: Oliver HolzbauerCanadair Regional Jet CRJ-900LR. Foto: Oliver Holzbauer

Z Norimberku zůstává vnitrostátní letecké spojení do Frankfurtu nebo Lipska.

Společnost Lufthansa ukončila letecké spojení mezi dvěma největšími bavorskými městy. Letiště v Mnichově a Norimberku jsou od sebe vzdušnou čarou vzdálena jen 138 kilometrů, přesto v době před pandemií létaly spoje mezi oběma letišti až čtyřikrát denně. To bude teď minulostí.

Na konec spojení upozornil server Airliners.de. Od července má spojení nahradit autobus s kapacitou 33 míst, který pojede z norimberského na mnichovské letiště. Lufthansa důvody konce trasy nekomentovala. Stalo se tak v době, kdy po celé Evropě sílí tlaky na omezení letů na krátké vzdálenosti.

Linka sloužila hlavně k přesunu cestujících na návazné lety z Mnichova. Mezi oběma městy je vysokorychlostní trať, díky které cesta trvá zhruba 70 minut, míjí však letiště a s cestou přes mnichovské hlavní nádraží je doba jízdy nakonec výrazně delší. Autobus pojede podle „letového“ řádu 2 hodiny a 15 minut.

Lufthansa si ale ponechá další velmi krátkou linku: z Norimberku bude dál nabízet spojení do Frankfurtu, který je vzdálený 167 kilometrů. Létá odtud i další mimořádně krátká linka: Austrian létají z Norimberku do Lipska, což je 232 kilometrů.

Podle dat zveřejněných na airliners.de byla linka určena čistě na přestup, 97 % cestujících v roce 2018 dál pokračovalo přes Mnichov. Podle serveru aeroTelegraph linka dlouhodobě čelila kritice zejména německých zelených.

Tagy Lufthansa omezování letecké dopravy vnitrostátní letecká doprava
12 komentářů