Lufthansa rozšíří spojení z Frankfurtu.Vlaky Deutsche Bahn

Airbus A340-300 odlétající z Frankfurtu. Foto: LufthansaAirbus A340-300 odlétající z Frankfurtu. Foto: Lufthansa

Největší německý letecký dopravce výrazně od poloviny prosince prohloubí svoji spolupráci s Deutsche Bahn. Lufthansa využije další rozšíření sítě dálkových

Největší německý letecký dopravce výrazně od poloviny prosince prohloubí svoji spolupráci s Deutsche Bahn. Lufthansa využije další rozšíření sítě dálkových linek rychlovlaků ICE a nabídne výrazně více spojení do světa přes Frankfurt s jízdenkou na vlak na jedné letence.

Rozšíření služeb oznámila Lufthansa v tiskové zprávě. Pro cestující je výhodou, že v případě zpoždění vlaku na letiště se musí aerolinka o zákazníka postarat a nabídnout mu jiný let, případně zaplatit kompenzaci za zpoždění. Pokud někdo jede na letiště vlakem sám a nedorazí včas, riskuje propadnutí celé letenky.

Aerolinka několik stovek vlaků ICE pojmenovává ve svém rezervačním systému jako Lufhansa Express Rail . Spojení se týká vlaků z Kolína nad Rýnem, Düsseldorfu, Stuttgartu, Cách a Ulmu. Za cestu vlakem se zákazníkům načítají body do věrnostního programu Miles & More.

Zatímco z Ulmu, Cách a Kolína nad Rýnem do Frankfurtu žádné letecké spojení není, z Düsseldorfu i Stuttgartu přímé lety existují. Lufthansa se podle letového řádu zatím nechystá k jejich omezení, vlaky rozšíří nabídku.

Nabídka Express Rail aktuálně zahrnuje celkem 14 měst v Německu, Lufthansa chce spolupráci s Deutsche Bahn dál rozšířit.

Tagy Deutsche Bahn Lufthansa
15 komentářů