Lufthansa prohlubuje spolupráci s Deutsche Bahn. Část letů nahradí vlaky přímo na letiště

Cestující na nádraží na letišti ve Frankfurtu. Foto: LufthansaCestující na nádraží na letišti ve Frankfurtu. Foto: Lufthansa

Z některých měst pojedou na největší německé letiště nově vlaky bez zastávky.

Německý státní železniční dopravce Deutsche Bahn a letecká společnost Lufthansa se dohodly na dalším přesunu části cestujících z vnitrostátních letů do vlaků. Podle dnes oznámené dohody vyjedou na koleje nové spoje pod označením Lufthansa Express Rail, které nabídnou cestujícím prioritně dopravu z center velkých měst na letiště ve Frankfurtu.

Půjde o chytré propojení železniční a letecké dopravy. Cestujícím nabídneme pohodlnou síť pro cestování, ze které bude profitovat i životní prostředí,“ řekl člen představenstva Lufthansy Harry Hohmeister. „Z dobré spolupráce se stalo již intenzivní partnerství obou firem,“ dodal Berthold Huber z představenstva Deutsche Bahn.

DB nasadí na nové spoje své nejrychlejší jednotky ICE Sprinter. Dosud nabízí DB celkem 134 vlaků denně z různých německých měst na letiště ve Frankfurtu. Nově se rozšíří nabídka přímého spojení na největší německé letiště o pět dalších měst: od července pojedou vlaky z Hamburku a Mnichova, od prosince pak z Berlína, Brém a Münsteru. Z Norimberku či Mnichova pojedou i soupravy, které cestou do Frankfurtu nikde nezastaví, doba jízdy se zkrátí až o půl hodiny.

Pro cestující Lufthansy bude nabídka znamenat možnost garantovaného přestupu na letišti, stejně tak přístup do salónků DB na nádraží pro cestující první a byznys třídy. Na letišti ve Frankfurtu pak budou mít možnost projít expresním odbavením. Lufthansa chce motivovat cestující k použití vlaku i dvojnásobným počtem bodů za vnitrostátní „let“ ve vlaku.

Tagy Deutsche Bahn Lufthansa Top
39 komentářů