Lufthansa přichází každou hodinu o milion eur, varoval její šéf v poselství zaměstnancům

Airbusy A330 a A340 společnosti Lufthansa. Foto: LufthansaAirbusy A330 a A340 společnosti Lufthansa. Foto: Lufthansa

Lufthansa přichází kvůli koronaviru každou hodinu o milion eur (téměř 27 milionů Kč), sdělil ve středečním videoposelství zaměstnancům šéf firmy

Lufthansa přichází kvůli koronaviru každou hodinu o milion eur (téměř 27 milionů Kč), sdělil ve středečním videoposelství zaměstnancům šéf firmy Carsten Spohr. Největší letecká společnost v Evropě proto bude potřebovat pomoc od státu, dodal podle dnešní zprávy agentury AFP.

„Nebudeme schopni tuto čím dál delší krizi překonat bez podpory státu,“ řekl Spohr. „Celkově přicházíme každou hodinu o milion eur z naší rezervní likvidity – ve dne v noci, týden co týden a asi ještě měsíc co měsíc,“ dodal.

Lufthansa nyní denně přepraví méně než 3000 pasažérů, místo obvyklých 350.000. Téměř všechna její letadla zůstávají kvůli letovým omezením a drastickému poklesu poptávky na zemi. Firma ve středu oznámila, že ukončí provoz svých nízkonákladových aerolinek Germanwings.

Lufthansa, která dříve státní pomoc konkurenčním aerolinkám odsuzovala, v ni teď doufá. A nejen v pomoc německé vlády.

„Mám naději, že rozhovory s Bernem, Berlínem, Bruselem a s Vídní povedou k dobrým a pozitivním výsledkům,“ uvedl šéf Lufthansy ve videu. Zdroje agentury Reuters minulý týden uvedly, že Německo zvažuje poskytnout Lufthanse státní pomoc v řádu miliard eur a že vláda možná ve společnosti bude chtít získat podíl.

ČTK

Tagy Lufthansa
16 komentářů