Lufthansa posílí dálkové lety, největší expanze bude z Mnichova

Airbus A350-900 v nátěru Lufthansy. Foto: LufthansaAirbus A350-900 v nátěru Lufthansy. Foto: Lufthansa

Skupina Lufthansa dnes oznámila start nových dálkových linek ze svých hlavních základen ve Frankfurtu, Mnichově a Curychu. Dálkové lety značek

Skupina Lufthansa dnes oznámila start nových dálkových linek ze svých hlavních základen ve Frankfurtu, Mnichově a Curychu. Dálkové lety značek Lufthansa, Swiss a Eurowings posílí hlavně do USA.

Dnes zveřejněné plány na příští léto současně ruší původní úvahy Lufthansy postupně omezit dálkové lety pod značkou Eurowings. Právě pod touto značkou a jejich Airbusem A330 otevírá Lufthansa nové lety z Mnichova i Frankfurtu zejména na turistických destinací. Ještě před měsícem a půl přitom Lufthansa ve zprávě pro investory uvedla, že značku Eurowings pro dálkové lety utlumí.

Lufthansa chystá od příštího léta největší expanzi z Mnichova. S Airbusem A350-900 bude létat od 1. června šestkrát týdně do Seattlu, od 4. května pětkrát týdně do Detroitu a od konce března pětkrát týdně do indického Bengalúru.

K tomu ještě přibudou další lety od Eurowings: dvakrát týdně do Las Vegas (od 6. dubna) a Orlanda od 7. dubna třikrát týdně.
Eurowings současně rozšíří i počty dálkových linek z Frankfurtu: pětkrát týdně začne létat od 29. dubna do Phoenixu, od 1. června třikrát týdně do Anchorage.

Další linky otevírá i Swiss: od příštího jara začne nově létat z Curychu do Washingtonu D.C. a japonské Ósaky. Do amerického hlavního města bude létat denně od 29. března s Airbusem A330-300, do Ósaky pětkrát týdně s A340-300. Aerolinka přidá příští rok na jaře do flotily další dva boeingy 777-300ER, ty nasadí na lety do Tokia a Miami.

Tagy Eurowings Lufthansa Swiss
4 komentáře