Lufthansa pokračuje ve spolupráci s airBaltic, na příští léto si pronajme 21 letadel

Airbus A220-300. Foto: airBalticAirbus A220-300. Foto: airBaltic

Pronájem letadel jiným společnostem se stal pro airBaltic lukrativním zdrojem příjmů.

Skupina Lufthansa Group si na příští léto pronajme až 21 letadel Airbus A220 letecké společnosti airBaltic. Součástí pronájmu budou i posádky. Již zavedená spolupráce mezi oběma společnostmi bude pokračovat minimálně tři roky.

Lotyšský dopravce bude skupině svá letadla pronajímat i v zimě, avšak oproti příštímu létu pouze v počtu pěti strojů.

„Kvůli měnícím se potřebám zákazníků přizpůsobují dopravci ze skupiny Lufthansa Group své sítě tras sezónním špičkám poptávky, zejména v letním letovém řádu. S dodatečnými kapacitami společnosti airBaltic lze v budoucnu obsluhovat destinace s vysokou poptávkou ještě flexibilněji,“ napsala skupina Lufthansa Group v tiskové zprávě.

Letadla v barvách airBaltic mohou cestující pravidelně vídat na letech Eurowings nebo Swiss.

V budoucnu by se z pronájmů letadel mohla stát dokonce akvizice části společnosti. Jak již deník Zdopravy.cz informoval, Lufthansa má o podíl v airBaltic zájem. S odkazem na zdroj obeznámený se záležitostí to tvrdí agentura Bloomberg.

AirBaltic provozuje aktuálně flotilu asi padesáti Airbusů A220-300. Závazně objednáno jich má i s dodanými stroji devadesát, na dalších deset vlastní opci.

Šéf airBaltic Martin Gauss dříve prohlásil, že rozšířením počtu Airbusů A220 na sto kusů by vznikla příležitost umístit šedesát letounů mimo domácí trh, přičemž velká část by mohla být i s posádkami pronajata jiným společnostem. Díky spolupráci s Lufthansou už k tomu z části dochází. Pronájem se stal pro airBaltic lukrativním zdrojem příjmů.

Tagy airBaltic Lh Lufthansa
Žádné komentáře