Lufthansa musí zrušit během dvou dnů téměř všechny lety z Frankfurtu a Mnichova

Airbus A321 společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A321 společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Letiště Praha

Důvodem stávky je spor o navýšení mezd.

Více než 100 tisíc cestujících Lufthansy čeká během středy a čtvrtka nepříjemnost v podobě hledání náhradního spojení. Německý dopravce kvůli stávce pozemního personálu zruší 899 letů z Frankfurtu a Mnichova.

Lufthansa omezení oznámila v tiskové zprávě. Stávka začne ve středu ve 3:45 a skončí ve čtvrtek ráno v 6 hodin. Dopravce uvedl, že se stávka se dotkne 134 tisíc pasažérů.

 

Do stávky vstupuje celkem 20 tisíc zaměstnanců pozemního personálu sdružených v odborové organizaci ver.di. Důvodem je spor o navýšení mezd.

Lufthansa se ve svém prohlášení podivuje nad tím, že je stávka označena jako výstražná, když ji odboráři vyhlásili po dvou dnech jednání. Spor se týká o navýšení mezd. Odborová organizace požaduje růst o 9,5 %. Luftansa zatím nabízí zvýšení o 150 eur za měsíc a za rok navýšení o 2 % podle toho, jak se bude firmě dařit. Podle Lufthansy taková nabídka u některých profesí znamená navýšení mezd až o 11 %.

Tagy Lufthansa stávka ver.di
24 komentářů