Lufthansa chce od Thomas Cook koupit aerolinky Condor, které dříve spoluvlastnila

Boeing 767 společnosti Condor patřící pod skupinu Thomas Cook. Foto. Thomas CookBoeing 767 společnosti Condor patřící pod skupinu Thomas Cook. Foto. Thomas Cook

Letecká společnost Lufthansa chce pod svá křídla zahrnout německé aerolinky Condor, které patří pod cestovní impérium Thomas Cook Group. Britská

Letecká společnost Lufthansa chce pod svá křídla zahrnout německé aerolinky Condor, které patří pod cestovní impérium Thomas Cook Group. Britská skupina už dříve oznámila, že zvažuje prodej své letecké divize. Do dnešního dne měli investoři podávat zatím nezávazné nabídky.

Šéf Lufthansa Group Carsten Spohr dnes na valné hromadě potvrdil, že firma podá nabídku na odkup Condoru. Současně ale uvedl, že si není jist, zda bude mít Thomas Cook zájem odprodat pouze Condor, i když podle jeho slov regulační úřady zřejmě nedovolí nikomu ovládnou celou leteckou divizi.

Pro Lufthansu by ovládnutí Condoru znamenalo pohlcení konkurence zejména na letech na dovolenou. Síť Condoru obsahuje zejména středomořské destinace a dálkové linky do míst, kam se cestuje hlavně na dovolenou. Lufthansa navýšila podíl zejména u dálkových linek z Německa loni poté, co koupila část zkrachovalých Air Berlin.

Condor dříve Lufthansa spoluvlastnila, v roce 2009 necelých padesát procent prodala Thomas Cook.

Podle agentury Reuters patří mezi favority v koupi také společnost Indigo Partners, které patří například Wizz Air.

Condor loni přepravil 7 milionů cestujících, ve flotile má celkem padesát letadel. Jde o Airbusy A320 a 321 a Boeingy 757 a 767-300ER. Zejména boeingy ale už značně dosluhují, průměrné stáří 767 je přes 23 let, u 757 zhruba 20 let.

Tagy Condor Lufthansa Thomas Cook Airlines
Žádné komentáře