Lufthansa a Deutsche Bahn prohlubují spolupráci, s letenkou lze jet už ze 17 měst

Vysokorychlostní jednotka ICE. Foto: Deutsche BahnVysokorychlostní jednotka ICE. Foto: Deutsche Bahn

Letecká společnost Lufthansa se dohodla s německým železničním dopravcem Deutsche Bahn na rozšíření spolupráce pro přepravu cestujících vlakem na letiště.

Letecká společnost Lufthansa se dohodla s německým železničním dopravcem Deutsche Bahn na rozšíření spolupráce pro přepravu cestujících vlakem na letiště. Pod názvem Lufthansa Express Rail zařadily aerolinky do svého rezervačního systému další tři města: Hannover, Lipsko a Basilej.

Rozšíření oznámila Deutsche Bahn v tiskové zprávě. Pro cestující Lufthansy má tento systém výhodu v podobně cesty na jeden doklad včetně garantovaného přípoje a případných kompenzací při zpoždění letu.

Dosud byl tento systém pro lety z Frankfurtu dostupný pro cesty z Cách, Dortmundu, Düsseldorfu, Erfurtu, Freiburgu, Göttingenu, Kasselu-Wilhelmshöhe, Karlsruhe, Kolína nad Rýnem, Mannheimu, Norimberku, Stuttgartu, Würzburgu a Ulmu. Lufthansa v řadě případů po zavedení této služby zcela zrušila letecké spojení mezi těmito městy a Frankfurtem. Cestující se odbaví už na nádraží, kde současně odloží pro přepravu své zavazadlo.

Oba dopravci chtějí postupně zdvojnásobit nabídku měst, z kterých nabídka platí.

Mapa sítě Lufthansa Express Rail. Foto: DB

Mapa sítě Lufthansa Express Rail. Foto: DB

 

Tagy Deutsche Bahn Lufthansa
32 komentářů