LTE sítí je pokryto 25 stanic metra, nově Staroměstská, Florenc B a Palmovka

Stanice metra Staroměstská. Foto: Limojoe / Wikimedia CommonsStanice metra Staroměstská. Foto: Limojoe / Wikimedia Commons

Mobilní a datové služby ve standardu LTE mohou cestující od čtvrtka využívat ve 25 stanicích pražského metra. Nově signál pokryl

Mobilní a datové služby ve standardu LTE mohou cestující od čtvrtka využívat ve 25 stanicích pražského metra. Nově signál pokryl stanice Florenc a Palmovka na trase B a stanici Staroměstská na trase A. Oznámil to Dopravní podnik hl. m. Prahy, který signál rozšiřuje s konsorciem tří operátorů a společnosti CETIN. Pokrytí se týká i přilehlých tunelů.

Příští týden se pak má pokrytí dále rozšířit do stanice Malostranská na trase A a v první polovině července na Hradčanskou a Dejvickou. Tím bude signál LTE dostupný v celém úseku od Nemocnice Motol po Muzeum.

Jako první dostaly signál LTE stanice na novém úseku metra A mezi Bořislavkou a Nemocnicí Motol v roce 2015. Od začátku letošního roku DPP s konsorciem operátorů pokryl sítí LTE zatím devět stanic a přilehlých tunelů.

Aktuální stav pokrytí stanic a přilehlých tunelů pražského metra vysokorychlostní sítí LTE:

Linka A
• úsek Staroměstská – Muzeum (3 stanice)
• úsek Nemocnice Motol – Bořislavka (4 stanice)

Linka B
• úsek Smíchovské nádraží – Anděl (2 stanice)
• úsek Florenc – Palmovka (4 stanice)

Linka C
• úsek Nádraží Holešovice – Roztyly (12 stanic)

Tagy dpp pokrytí metra mobilním signálem signál LTE
31 komentářů