LOT spustí desátou linku do USA, začne létat do Washingtonu

LOT a jejich Boeing 787. Foto: LOTLOT a jejich Boeing 787. Foto: LOT

Polská letecká společnost LOT Polish Airlines začne od 2. června létat nově létat z Varšavy do hlavního města USA Washingtonu.

Polská letecká společnost LOT Polish Airlines začne od 2. června létat nově létat z Varšavy do hlavního města USA Washingtonu. Půjde už o desátou přímou linku polského státního dopravce do USA. Na linku nasadí Boeing 787 Dreamliner.

Linka bude v provozu třikrát týdně: v úterý, pátek a v sobotu, odlet z Varšavy je v 16:50, ve Washingtonu bude ve 20:30. Zpět letí ve 22:25 s příletem ve 13:25 do Varšavy.

„Přímé lety do Washingtonu byly dlouho v našem plánu. Vidíme v lince potenciál nejen díky díky propojení dvou hlavních měst, ale i z pohledu cestovního ruchu. Střední Evropa dlouho trpí nedostatkem přímého spojení s Washingtonem,“ uvedl Rafał Milczarski, šéf LOT.

Podle šéfa polských aerolinek přispělo k zavedení linky i spuštění bezvízového programu pro polské občany pro vstup do USA.

LOT z Polska létá z Varšavy do New Yorku na letiště JFK a Newark, Chicaga, Los Angeles, Miami, San Francisca, současně přes sezónu létá ještě z Krakova do Chicaga a New Yorku a také z Řešova do New Yorku.

Tagy LOT LOT Polish Airlines
45 komentářů