LOT nasadí na novou linku do Ostravy proudové letadlo, přes noc zůstane na Mošnově

Embraer E170 společnosti LOT Polish Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaEmbraer E170 společnosti LOT Polish Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Cestující z Ostravy díky novým letovým řádům stihnou přípoje na ranní špičku z Varšavy.

Po několika odkladech způsobených pandemií koronaviru s největší pravděpodobností polská letecká společnost LOT spustí 25. října svoji novou linku mezi Varšavou a Ostravou. Oproti původním plánům dopravce  upravil letový řád pro lepší návaznost na další lety v polském hlavním městě.

Start linky potvrdilo na svém facebookovém profilu Letiště Ostrava. LOT zůstal u původního plánu na pět letů týdně, nasadí ale na něj proudové letadlo. Létat bude s Embraerem E170. Původně počítal s nasazením turbovrtulového stroje Bombardier Dash 8 Q400.

Velkou změnou je také letový řád: LOT nakonec bude v Ostravě s letadlem přes noc, což výrazně zlepší dostupnost celé sítě pro cestující z Ostravy. V Ostravě přistane vždy ve 23:55 po hodinovém letu z Varšavy každý den kromě soboty a úterý. Z Ostravy poletí každý den kromě neděle a středy v 5:25 s příletem v 6:30 do Varšavy. Původním plánem byly lety přes den. Brzkým odletem z Ostravy cestující stihnou ranní odletovou špičku z Varšavy do většiny evropských destinací. Ceny zpátečních letenek začínají na zhruba 1 900 korunách.

Letiště Ostrava na facebooku uvedlo, že s krajem jedná o zavedení autobusové linky, aby nemuseli cestující pozdě v noci nebo brzy ráno na letiště autem.

Pro Ostravu půjde o druhou pravidelnou linku, dlouhodobě nabízí své spojení Ryanair do Londýna.

Tagy Letiště Ostrava LOT OSR WAW
55 komentářů