LOT bude mezi Prahou a Ostravou létat déle, na Mošnov se v březnu vrátí Ryanair

Bombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT SpottersBombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT Spotters

LOT zruší v březnu čtvrteční spoje, nabídne čtyři lety týdně.

Dvě dobré zprávy dnes zaznamenalo Letiště Ostrava. Polská letecká společnost LOT Polish Airlines prodlouží provoz vnitrostátní linky mezi Prahou a Ostravou až do konce března. Do Ostravy se současně vrátí v dubnu i pravidelné spojení s Londýnem.

LOT linku oproti původním plánům prodlouží o měsíc. Před Vánoci nechal v rezervačním systému lety na spojení Ostrava – Praha do konce února, nyní až do konce března. Data patrná z rezervačního systému potvrdila zástupkyně LOT pro český trh Jolanta Grala-Bednárčik.

LOT ale provoz na lince zredukuje o jednu rotaci týdně, nově nebude létat ve čtvrtek. Omezení čtvrtečních letů nastane až v březnu. V březnu mají zmizet i dva přímé lety mezi Prahou a Varšavou, které létají bez mezipřistání v Ostravě. Přímé spojení Ostravy a Varšavy zůstane u pěti letů týdně, čtvrteční rotace nebude prodloužena do Prahy.

Ostrava s novou linkou do Prahy paradoxně těží ze současné neutěšené situace v letectví. Nový vnitrostátní spoj vznikl totiž spojením nové linky z Ostravy do Varšavy a tradičního spojení Praha – Varšava. Na všechny lety bude LOT dál nasazovat turbovrtulové letadlo Bombardier Dash 8 Q400.

Do Ostravy se na konci března vrátí také Ryanair. Ten plánuje obnovu linky do Londýna. V nabídce jsou dva lety týdně: v úterý a v sobotu.

Tagy Letiště Ostrava LOT LOT Polish Airlines OSR OSR-PRG Ryanair
31 komentářů