Lidé mohou po půl roce opět využívat jižní výstup z metra C Budějovická

Metro Budějovická, jižní vstup/výstup. Pramen: Praha 4Metro Budějovická, jižní vstup/výstup. Pramen: Praha 4

Terasa byla vybudována v roce 1977, nikdy se neopravovala a její stav se postupně zhoršoval.

Cestující v pražském metru mohou ode dneška po zhruba půl roce opět využívat jižní výstup ze stanice metra C Budějovická. Otevření předcházela zkouška elektronické požární signalizace (EPS). Od 12:00 mohou lidé výstup opět používat, řekl vedoucí odboru komunikace dopravního podniku (DPP) Daniel Šabík.

Od konce června se opravovala terasa nad stanicí, která byla v havarijním stavu, stavební firma zároveň prováděla úpravu EPS. Šlo o investici magistrátu. Dopravní podnik musel s otevřením výstupu ze stanice čekat, až stavební firma dokončí práce a uskuteční se ověřovací zkoušky.

Metro Budějovická a opravená terasa. Pramen: Praha 4

Metro Budějovická a opravená terasa. Pramen: Praha 4

Jižní výstup z metra nebyl kvůli zchátralé terase uzavřen poprvé. Pasáž u metra nechalo město uzavřít 22. ledna 2018. Tři dny předtím byl uzavřen výstup z metra. Magistrát následně přišel s řešením terasu zbourat. Po téměř deseti měsících ale úřad nakonec nechal terasu podepřít vzpěrami, které byly u východu z metra dosud, a jižní výstup z metra byl opět otevřen. Uzavřen byl letos při zahájení oprav.

Terasa byla vybudována v roce 1977, nikdy se neopravovala a její stav se postupně zhoršoval. Problémem bylo například zatékání do konstrukce. V havarijním stavu byla terasa od roku 2010. Stavba však právně nikomu nepatřila a teprve v roce 2013 úředníci Prahy 4 rozhodli, že patří hlavnímu městu. Před více než třemi lety musela být terasa kvůli havarijnímu stavu uzavřena.

Tagy dpp stanice metra Budějovická
11 komentářů