Liberecký kraj uzavře do konce března další silnici kolem opravované křižovatky

Silnice z Rádla do Jeřmanic. Foto: Obec RádloSilnice z Rádla do Jeřmanic. Foto: Obec Rádlo

Nový zákaz je reakcí na neoficiální objízdné trasy, které si řidiči vytváří kvůli uzavírce křižovatky Rádelský mlýn.

Liberecký kraj od pondělí uzavře další silnici v okolí upravované křižovatky Rádelský Mlýn na silnici I/35. Až do konce března nebude průjezdná silnice III/2786 v Rádle.

Důvodem jsou hlavně obavy, že se na silnici spojující Jeřmanice a Rádlo (druhá trasa vede přes Milíře, na ní byl již dříve omezen provoz) přesune provoz aut, která nemohou na křižovatce Rádelský Mlýn odbočit na Jablonec nad Nisou a hledají kratší cestu než přes Liberec.

Zvažovalo se zjednosměrnění, ale na základě požadavku obce došlo nakonec k úplnému zákazu průjezdu Rádlem,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták. Kompletní rozhodnutí visí na facebookovém profilu obce Rádlo. Pokud by byla silnice zjednosměrněna, obyvatelé obce by měli složitější přístup s velkou objížďkou.

Mapa omezení provozu v Rádle a okolí. Foto: Liberecký kraj

Mapa omezení provozu v Rádle a okolí. Foto: Liberecký kraj

Opatření bude platit do konce března. „Chtěl bych poprosit řidiče o respektování dopravního značení. Jedná se o mimořádné opatření s cílem zajistit větší bezpečnost a plynulost dopravy. Chápu, že se některých řidičů dopravní omezení dotkne, ale jedná se o dočasné řešení,“ řekl vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

Úpravy křižovatky mají být hotové do konce letošního roku.

Tagy I/35 Liberecký kraj Rádelský mlýn Rádlo
17 komentářů