Liberecký kraj přeruší přeshraniční spojení do Polska. Za reklamu na něj utrácel i ve stavu nouze

Autobus ČSAD Liberec v Hrádku nad Nisou. Foto: IDOLAutobus ČSAD Liberec v Hrádku nad Nisou. Foto: IDOL

Od pondělí přestanou jezdit vlaky polské stanice Szklarska Poręba Górna.

Liberecký kraj přeruší v příštích dnech dvě přeshraniční linky do Polska. Už o tomto víkendu nevyjede letos v létě zavedená přeshraniční linka z Hrádku přes německou Žitavu do polského města Świeradów Zdrój, od pondělí přestanou zajíždět do Polska vlaky na lince L1 z Liberce do polské stanice Szklarska Poręba Górna.

V obou případech je důvodem omezení současná epidemická situace. Autobusová linka 691 jezdila jen o víkendech. Její přerušení je nejméně do ledna příštího roku. Konkrétní termín obnovení provozu závisí na vývoji situace.

„Vývoj zpřísňování protiepidemických opatření pokračuje i u našich sousedů. Musíme oznámit, že se od pondělí dotkne provozu vlaků linky L1, která bude zkrácena do Harrachova,“ uvedl kraj na facebookovém profilu integrovaného dopravního systému IDOL.

Krajem vlastněná společnost Korid LK ještě minulý týden utrácela přitom za propagaci této linky na facebooku. Kraj to vysvětluje tím, že šlo o předem rozpočtované náklady na publicitu projektů v evropském dotačním programu Interreg Central Europe.

„Kampaň byla zadána v létě 2020 jednorázově na dobu určitou od srpna do listopadu 2020. Jedná se o první reálnou přeshraniční spolupráci v autobusové dopravě s aktivní účastí polských partnerů,“ uvedla mluvčí kraje Andrea Fulková. Za kampaň krajská firma zaplatila 19 tisíc korun bez DPH.

Redakci Zdopravy.cz zajímalo, zda je vhodné podporovat cestování autobusy v době, kdy vláda vyzývala k omezení kontaktů. „Linka provozovaná o víkendech se orientuje na turistické cíle zejména v oblasti Jizerských hor po obou stranách hranice, kde je mimo jiné velký potenciál pro volnočasové aktivity v přírodě. Na facebooku již byly v reklamní kampani upraveny turistické cíle a reklama se soustředí zejména na ty z nich, kde nedochází k blízkému kontaktu osob, tj. zejména v přírodě,“ uvedla Fulková.

Tagy České dráhy ČSAD Liberec Hrádek nad Nisou - Swieradów Zdrój Korid LK L1 Liberec - Harrachov Liberecký kraj omezení dopravy kvůli koronaviru
34 komentářů