Liberec zjednosměrní ulice u největšího paneláku ve městě, má tak vzniknout přes 500 parkovacích míst

Nové parkoviště u "Hokejky" v Liberci. Foto: Jindřich GubišNové parkoviště u "Hokejky" v Liberci. Foto: Jindřich Gubiš

Vznik více než 500 nových míst je teoretický, z velké části půjde o legalizaci stávajících stání.

Liberec chystá během léta velkou výměnu značek kolem největšího panelového domu ve městě přezdívaném Hokejka. V části Ruprechtice v blízkosti domu s téměř 600 byty část ulic zjednosměrní. Má tak vzniknout až 525 nových parkovacích míst. V praxi jich bude ale podstatně méně: lidé na nich už dávno parkují v rozporu s pravidly silničního provozu.

Jde o další pokus místních radních, jak uhasit problém s nedostatkem parkovacích míst na sídlištích. Řešit problém například větším rozsahem MHD nebo podporou sdílené mobility město odmítlo. Hlavním mozkem této změny je radní Petr Židek z ODS.

Zjednosměrněním ulic v lokalitě Vrchlického – Hlávkova docílíme zvýšení počtu parkovacích míst podélného stání. Dnes zde parkují přibližně dvě stovky vozidel, na mnoha místech v rozporu se zákonem. Touto organizací dopravy vznikne 505–525 nových, legálních parkovacích míst,“ řekl  Židek.

Proměnu značek budou provádět Technické služby města Liberce, cena provedení je 1,075 milionu korun. Součástí akce je odstranění 119 kusů stávajících značek. Akce proběhne v období letních prázdnin a celkové ‚přeznačen‘ daných ulic potrvá zhruba šest týdnů.

Liberec začal v této lokalitě stavět parkoviště, ale bez řádného povolení.

Tagy liberec parkování na sídlištích zjednosměrnění silnic
19 komentářů