Liberec čeká měsíční výluka tramvaje do Lidových sadů, provoz má být pak tišší

Tramvaj v Liberci v Lidových sadech v oblouku u restaurace Formanka. Foto: Jan SůraTramvaj v Liberci v Lidových sadech v oblouku u restaurace Formanka. Foto: Jan Sůra

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou spustí od 23. dubna výluku na tramvajové trati do Lidových sadů. Společnost

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou spustí od 23. dubna výluku na tramvajové trati do Lidových sadů. Společnost Skanska zde bude až do 31. května opravovat zejména oblouky. Trať prošla naposledy opravou v roce 1992.

Dojde ke kompletní výměně oblouků a prostoru před restaurací Formanka včetně navazujících rovin směrem ke vchodu do ZOO. Celkově dojde k úpravě os kolejí tak, aby v čase budoucím mohla být realizována změna režimu dopravy v ulici Riegrova na obousměrný provoz silničních vozidel,“ řekla mluvčí DPMLJ Martina Poršová.

Současně má dojít k osazení stacionárních mazníků kolejových oblouků pro snížení hlučnosti a snížení opotřebení kolejnic. Dále budou změněny nástupní hrany zastávek ve vztahu pouze pro rozchod 1435 mm (blíže k ose koleje) a doplněno vytápění ploch zastávek.

Zakázku získala za 17,8 milionů korun společnost Skanska. V Liberci chystají ještě další opravy tramvajových tratí, kde není ještě stanoven přesný termín. Půjde o opravy v úseku u Fibichovy ulice a druhá etapa oprava na Soukenném náměstí.

Kvůli výlukám DPMLJ nedávno koupilo šest autobusů Karosa od pražského dopravního podniku.

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ
Žádné komentáře