Liberec – Benátky i přes zimu. FlixBus proměnil sezónní linku na celoroční

Autobus Scania v barvách FlixBusu. Foto: FlixBusAutobus Scania v barvách FlixBusu. Foto: FlixBus

Linka bude v provozu denně.

Společnost FlixBus se rozhodla prodloužit původně sezónní linku z Liberce do italských Benátek na celý rok. Linka zavedená v květnu měla skončit v půlce září, nakonec je z ní celoroční.

Dopravce změnu oznámil tento týden, nové spojení zavedl letos na jaře jako prodloužení linky z Liberce do Salcburku. „Půjde o zajímavé mimosezonní spojení do Benátek. Cestující si prodloužení žádali, jsme rádi, že jsme mohli vyjít vstříc,“ vysvětluje celoroční provoz mluvčí FlixBusu Tomáš Beránek.

Linku bude nadále obsluhovat liberecká dopravní společnost UMSE. Z autobusového nádraží v Liberci bude spoj vyjíždět v 5 hodin ráno, pokračuje na Černý Most v Praze (6:20), autobusové nádraží Florenc (7:00), dále zastavuje v Českých Budějovicích (9:15), Českém Krumlově (9:45), Linci (11:10), Salcburku (13:05), Villachu (15:20) a pokračuje již v Itálii do Udine (17:05), na pobřeží přijíždí v Bibione v 18:10 a do Lido di Jesolo v 19:10, aby dorazil v 20:00 na stanici Mestre v Benátkách a ukončí cestu v 20:15 na stanici Benátky Tronchetto. Zpět autobus odjíždí v 8:15 z Benátek, v Liberci je ve 23:15. Nejlevnější jízdenky z Liberce do Benátek vyjde na 1 189 korun, z Prahy na 1 078 korun. Jízdní řád je zde.

FlixBus nabízí z Česka i další spojení do Benátek, které obsluhuje hlavně moravské cestující. Jde o noční linku z Lublinu do Marseille, které vede přes Ostravu, Olomouc a Opavu. Jde o spoj přes noc.

Benátky jsou mimo sezónu podstatně prázdnější než během léta, kdy čelí velkému náporu turistů. Návštěva známého města je tak podstatně příjemnější.

Tagy Benátky FlixBus
7 komentářů