Levnější cestování a pravidelné intervaly: Příbramsko se zapojuje do PID

Autobus do Příbrami v Praze Na Knížecí. Foto: Šjů / Wikimedia CommonsAutobus do Příbrami v Praze Na Knížecí. Foto: Šjů / Wikimedia Commons

Autobusový systém Pražské integrované dopravy ode dneška zahrnuje i Příbramsko, tedy veškeré autobusové linky na trase Praha – Dobříš –

Autobusový systém Pražské integrované dopravy ode dneška zahrnuje i Příbramsko, tedy veškeré autobusové linky na trase Praha – Dobříš – Příbram, linku Hořovice – Příbram a také dvě místní linky z Příbrami do oblasti Obecnice a Sádku. Organizátoři dopravy Ropid a IDSK slibují cestujícím levnější cestování a pravidelné intervaly. Kompletní přehled s mapami tras nových linek a cenami jízdenek je na stránkách PID.

„Využívání veřejné dopravy v této nově zaintegrované oblasti bude pro cestující mnohem výhodnější. Na nových linkách totiž bude platit pásmový a časový tarif PID s možností využití přestupních jízdenek, časových kuponů, a to jak v papírové tak i elektronické podobě včetně možností nákupu jednorázového jízdného platební kartou u řidiče nebo přímo pomocí mobilní aplikace PID Lítačka,“ uvedl radní pro oblast dopravy Středočeského kraje František Petrtýl. Podle jeho pražského kolegy Adama Scheinherra ušetří cestující s pražskou Lítačkou i přes 8000 korun ročně.

„Dlouhodobé úsilí začlenit Příbram do Pražské integrované dopravy považujeme za velmi dobrý krok kupředu. Jsme rádi, že se 1. etapa integrace realizovala a v další etapě se těšíme na začlenění příbramské MHD a příměstských spojů do systému PID, které máme přislíbeno v 1. polovině příštího roku,“ doplnil první místostarosta Příbrami Martin Buršík. Dopravce Arriva by měl na linky mezi Prahou a Příbramí nasadit nejpozději v září 20 nových velkokapacitních autobusů.

Ve vlakové dopravě byla integrace celého Středočeského kraje do PID završena už loni v září.

NOVÉ AUTOBUSOVÉ LINKY PID

392 Praha, Smíchovské nádr. – Dobříš, Nám. – Rosovice – Pičín – Příbram, Aut. nádr.
393 Praha, Smíchovské nádr. – Příbram, Jiráskovy Sady – Příbram, Drkolnov, Podbrdská
395 Praha, Smíchovské nádr. – Dobříš, Nám. – Příbram, Jiráskovy sady – Příbram, Drkolnov, Podbrdská
511 Příbram, Aut. nádr. – Lhota u Příbramě – Obecnice – Drahlín – Sádek – (Hluboš)
512 Příbram, Aut. nádr. – Podlesí – Obecnice – Drahlín – Sádek
531 Příbram, Zdaboř, Žežická – Příbram, Jiráskovy sady – Hluboš – Jince – Hořovice, žel.st.

Tagy autobusy integrace Příbramska PID
9 komentářů