dkv-spojujeme

Letní jízdenky: ČD zavedou lístek i pro děti, ZSSK jízdenku na prázdniny zlevnily

Cyklisté u vlaku, ilustrační foto. Autor: České dráhyCyklisté u vlaku, ilustrační foto. Autor: České dráhy

České dráhy letos v létě rozšíří nabídku prázdninových jízdenek i na děti. Levnější v porovnání s loňským rokem bude neomezené

České dráhy letos v létě rozšíří nabídku prázdninových jízdenek i na děti. Levnější v porovnání s loňským rokem bude neomezené cestování během července a srpna na Slovensku.

Jízdenka na léto se stala za poslední tři roky existence velkým prodejním hitem Českých drah, umožňuje extrémně levné cestování po celé zemi. Podle Petra Pošty z tiskového oddělení ČD se začnou jízdenky prodávat v polovině června, platit budou opět od července do konce srpna. Prodávat se budou v týdenní i dvoutýdenní variantě. „Novinkou pro letošní rok bude varianta pro děti do 15 let,“ řekl Pošta.

České dráhy nechaly ceny na letošní prázdniny stejné jako loni: 790 Kč základní cena u týdenní jízdenky, s IN Kartou s jakoukoliv zákaznickou aplikací nebo průkazem ISIC 690 Kč. Děti do 15 let zaplatí 390 Kč. U čtrnáctidenní varianty stojí jízdenka 1190 Kč, s IN Kartou nebo s jakoukoliv zákaznickou aplikací nebo průkazem ISIC 990 Kč, pro děti 590 Kč. Jízdenka platí ve 2. třídě všech vlaků Českých drah během zvolené doby platnosti. V povinně místenkových vlacích je potřeba dokoupit rezervaci.

Letní jízdenku nabízí letos i Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Na rozdíl od ČD platí už od 1. června. Nazývá ji Slovak, prodává ji v různých verzích – Klasik, Junior a Senior. Ceník se liší podle toho, zda má kupující slevové průkazy ZSSK nebo ne. Prodává je ve variantách na týden a měsíc. Týdenní bez průkazu zlevnila z 39 na 29 eur, měsíční z 55 na 49 eur.

Tagy České dráhy letní síťová jízdenka ZSSK
19 komentářů