Letišti Václava Havla hrozí, že bude přes měsíc bez šéfa. Nově vybraný má nastoupit až v srpnu

Cestující na Letišti Václava Havla. Foto: Letiště PrahaCestující na Letišti Václava Havla. Foto: Letiště Praha

Ministerstvo financí zatím nezveřejnilo, kolik lidí se do výběrového řízení přihlásilo.

Letišti Praha vážně hrozí, že bude několik týdnů bez svého předsedy představenstva. Stávajícímu šéfovi Václavu Řehořovi končí smlouva 27. června. Zatímco v inzerátu na výběrové řízení uvedlo ministerstvo financí jako jediný akcionář nástup na začátku července, nově uvádí jako termín „na začátku   srpna“.

Uzávěrka přihlášek skončila v úterý, ministerstvo financí zatím nechce uvést, kolik lidí a kdo se přihlásil. „Definitivní počet uchazečů zatím není znám a bude znám teprve až po uplynutí přiměřené lhůty ponechané pro případné doručení přihlášky zaslané poštou krátce před koncem nebo dokonce v den vypršení lhůty pro podávání přihlášek. Tento postup je standardní pro všechna obdobná výběrová řízení,“ řekl Zdeněk Vojtěch z tiskového oddělení ministerstva financí.

Podle něj pak proběhne hodnocení podkladů a pohovor s uchazeči před výběrovou komisí. „Uchazeč vybraný komisí pak bude doporučen k projednání Výboru pro personální nominace, kdy bude zároveň zveřejněn i jeho stručný životopis. V případě zdárného průběhu celého procesu předpokládáme po schválení vybraného uchazeče Výborem jeho nástup do funkce do konce srpna,“ dodal Vojtěch.

Ministerstvo financí vypsalo výběrové řízení na počátku června. Václavu Řehořovi, který v čele Letiště Praha stojí od roku 2014, smlouvu neprodloužilo. Výběrové řízení je na pozici člena představenstva, který má být pověřen řízením celé společnosti Letiště Praha. Podmínkou pro přihlášku je alespoň desetiletá praxe ve vrcholném vedení společnosti z letectví, dopravy nebo cestovního ruchu. V oboru se mluví například o návratu někdejších šéfů Letiště Praha Jiřího Pose nebo Martina Kačura, spekuluje se také o exministru dopravy Danu Ťokovi. Václav Řehoř včera potvrdil serveru Seznam Zprávy, že se do výběrového řízení také přihlásil.

Tagy letiště praha ministerstvo financí prg
5 komentářů