Letiště Praha začalo vysílat dění na ranveji ve vysokém rozlišení

Airbus A330-200 společnosti American Airlines. Foto: Letiště PrahaAirbus A330-200 společnosti American Airlines. Foto: Letiště Praha

Letiště Praha a televize Mall.tv spustily dnes ve 14:00 živý přenos z kamery, která ve vysokém rozlišení zachycuje dění na

Letiště Praha a televize Mall.tv spustily dnes ve 14:00 živý přenos z kamery, která ve vysokém rozlišení zachycuje dění na hlavní vzletové a přistávací dráze 06/24. Přenos doplňují informace o odletech a příletech a také zvuk s komunikací. Vysílání je k vidění na stránkách letiště, na Mall.tv a na kanálu YouTube.

„Živý přenos dráhy je dlouhodobě divácky populární a věřím, že vysoká kvalita obrazu – navíc rozšířená o zajímavé informace z letectví v nové sekci našeho webu – vzbudí široký zájem o letecký provoz a fungování letiště jako takového,“ uvedl marketingový manažer letiště Ondřej Svoboda.

Kamera pro živý přenos byla dosud umístěna ve vzdálenosti necelé dva kilometry od ranveje. Nyní je postavena blíže, vzdušnou čarou je to 520 metrů, a obraz přenáší ve vysokém rozlišení (tzv. Full HD). Záběry tak jsou kvalitnější. Kamera je vybavena stěrači.

 

Tagy kamera letiště praha ranvej
18 komentářů