Letiště Praha vyplatí mimořádné odměny, širší management minou

Letiště Praha, Terminál 1. Foto: Letiště PrahaLetiště Praha, Terminál 1. Foto: Letiště Praha

Zaměstnanci budou odměněni za zvládnutí náročného letního provozu.

Řadovým zaměstnancům Letiště Praha bude při splnění podmínek vyplacena v zářijovém výplatním termínu mimořádná letní odměna ve výši 10 000 korun. Letiště o tom informovalo v tiskové zprávě. Širší management společnosti odměna mine.

„Jsme si vědomi, že letošní sezona je mimořádně náročná. Děkuji všem kolegyním a kolegům, kteří se podílejí na jejím zvládnutí,“ řekl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

Návrh tří odborových organizací na mimořádnou odměnu za zvládnutí náročného letního provozu představil dozorčí radě management společnosti. Předsedové daných odborových organizací, které zastupují stovky zaměstnanců napříč letištěm, uvedli, že jsou rádi, že se jim tuto letní odměnu povedlo prosadit.

„1. základní odborová organizace Letiště Praha, která vyhlásila v pondělí 8. července stávkovou pohotovost, tuto variantu odmítla již na úvodním jednání 9. července. Dozorčí rada vzala návrh na vědomí,“ dodalo Letiště Praha.

Předsedové organizací Odbory Letiště Praha, 3. základní odborové organizace Letiště Praha a Odborový svaz zaměstnanců letectví na dřívějším jednání s vedením Letiště Praha potvrdili, že kolektivní vyjednávání bude zahájeno ve standardním zářijovém termínu, kam přinesou své další požadavky.

Atmosféra na pražském letišti zhoustla po nedávných problémech s odbavováním zavazadel dceřinou společností Czech Airlines Handling (CSAH), které vedly až k zemětřesní v jejím vedení. Stávková pohotovost 1. základní odborové organizace Letiště Praha pokračuje.

Zemětřesení ve vedení Czech Airlines Handling. Kvůli krizi s kufry míří do čela staronový manažer

Tagy letiště praha odměny prg
18 komentářů