Letiště Praha rozšířilo počet přepážek k odbavení, na T2 vznikl nový „ostrov“

Nové odbavovací přepážky na Terminálu 2 Letiště Václava Havla. Foto: Letiště PrahaNové odbavovací přepážky na Terminálu 2 Letiště Václava Havla. Foto: Letiště Praha

Cestující na Letišti Václava Havla mají od pondělí k dispozici nové přepážky pro odbavení. Vznikly na Terminálu 2. Letiště je

Cestující na Letišti Václava Havla mají od pondělí k dispozici nové přepážky pro odbavení. Vznikly na Terminálu 2. Letiště je využije z velké části od března, kdy sem dočasně přestěhuje část odbavení z Terminálu 1 kvůli rekonstrukci třídírny zavazadel.

Čtvrtý odbavovací ostrov na Terminálu 2 znamená rozšíření o celkem 24 přepážek. „V rámci krátkodobých rozvojových projektů, které mají za cíl navýšení kapacity letiště, jsme v Terminálu 2 zahájili také rekonstrukci druhého stávajícího odbavovacího ostrova. Po jejím dokončení v závěru února zde přibudou další 4 nové přepážky a kapacita se tak pro letní sezónu ještě navýší,“ řekl Jiří Hannich z tiskového oddělení Letiště Praha.

Na letišti je aktuálně 70 odbavovacích přepážek v Terminálu 1, v Terminálu 2 je to po otevření nových přepážek 88 přepážek používaných k odbavení cestujících. „Navýšení počtu odbavovacích přepážek v Terminálu 2 napomůže také plynulému zvládnutí provozu v průběhu letošní plánované rekonstrukce třídírny zavazadel v Terminálu 1, kdy dojde k částečnému přesunu odbavení cestujících z Terminálu 1 právě na Terminál 2,“ dodal Hannich. Rekonstrukce třídírny zavazadel na Terminálu 1 se plánuje od března do konce srpna.

Tagy letiště praha
11 komentářů