Velké stěhování na Ruzyni. Odbavení většiny letů z Terminálu 1 míří dočasně na Terminál 2

Letiště Praha. Pramen: Letiště PrahaLetiště Praha. Pramen: Letiště Praha

Dlouhodobě zažité pravidlo, že z Terminálu 1 Letiště Václava Havla se odbavují lety mimo schengenský prostor, přestane od 1. března

Dlouhodobě zažité pravidlo, že z Terminálu 1 Letiště Václava Havla se odbavují lety mimo schengenský prostor, přestane od 1. března letošního roku dočasně platit. Kvůli rekonstrukci třídírny zavazadel přesune Letiště Praha odbavovací přepážky velké části dopravců na Terminál 2.

První aerolinky už začaly o přesunu informovat na svých stránkách. Například Emirates dnes rozeslaly cestovním kancelářím informační mail o přesunu, detaily se objevily i na fanouškovských facebookových stránkách. Omezení potrvá do konce srpna. Cestující se odbaví na Terminálu 2, pak půjde veřejnou částí na Terminál 1, kde projdou pasovou a bezpečnostní kontrolou.

https://www.facebook.com/EmiratesPragueFanPage/photos/a.743086682387961/3075192459177360/

Letiště Praha chystá informační kampaň ke změnám na začátek února. „V důsledku rekonstrukce třídírny zavazadel na Terminálu 1 dojde od března k uzavření dvou odbavovacích ostrovů. Z toho důvodu budou cestující na vybraných letech z Terminálu 1 dočasně odbavováni na přepážkách v Terminálu 2. Celé provozní opatření se v tuto chvíli finalizuje,“ řekla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Přesun podle informací Zdopravy.cz čeká 23 dopravců, například easyJet, British Airways, Qatar Airways, Korean Air, American Airlines či United Airlines.

Tagy letiště praha letiště václava havla Terminál 1 Terminál 2 Top třídírna zavazadel
39 komentářů