Letiště Praha překonalo hranici čtyř milionů cestujících, letos jich čeká přes 13 milionů

Slavnostní přivítání nové linky Croatia Airlines z Dubrovníku do Prahy na ruzyňském letišti. Zdroj: Letiště PrahaSlavnostní přivítání nové linky Croatia Airlines z Dubrovníku do Prahy na ruzyňském letišti. Zdroj: Letiště Praha

K rekordu z roku 2019 (17,8 milionu) má pražské letiště ještě daleko.

Letiště Praha uvítalo v neděli letošního čtyřmiliontého cestujícího, oznámil ředitel letiště Jiří Pos. Za celý letošní rok vedení letiště očekává překonání hranice 13 milionů pasažérů.

Letiště letos za necelých pět měsíců překonalo celý první covidový rok 2020, kdy jeho branami prošlo pouhých 3,67 milionu cestujících. Letectví se rychle vzpamatovává, loni Letiště Praha napočítalo celkem 10,7 milionu cestujících. K rekordu z roku 2019 (17,8 milionu) má však ještě daleko.

Vypovídá o tom i počet letních destinací, kterých je letos 152. V rekordním roce 2019 se z Prahy v létě létalo do 190 destinací. Kvůli válce Ruska proti Ukrajině chybějí už druhou sezonu lety do těchto zemí.

„Predikce provozu jsou pozitivní. Zatím evidujeme vyšší poptávku po výjezdovém cestovním ruchu do typicky dovolenkových destinací,“ uvedl nedávno ředitel leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Tagy letiště praha
10 komentářů