Letiště Praha jedná o nové lince na Tchaj-wan, tamní média píší o zahájení provozu v červenci

Airbus A350-900 společnosti China Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyrRosta.comAirbus A350-900 společnosti China Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyrRosta.com

Spojení má být v provozu dvakrát týdně.

Letiště Praha by mohlo mít od července přímé spojení s tchajwanským hlavním městem Tchaj-pej. Informoval o tom server Taipei Times. Mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková potvrdila, že jednání o nové lince probíhají.

Server se odvolává na vyjádření tchvajwanského ministra dopravy v parlamentu. Podle něj by mělo spojení mezi Letištěm Václava Havla a letištěm Taoyuan International Airport v provozu dvakrát týdně od července. V Česku na novinku upozornil jako první Flyrosta.com

O přímé lince na Tchaj-wan se mluví několik let. Pravděpodobné je, že na trasu vstoupí největší místní dopravce China Airlines. „Jednání o nové lince v tuto chvíli probíhají. Více informací zatím nelze poskytnout,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková.

Letiště Praha má aktuálně v seznamu dálkových linek do Asie pouze spojení do Dubaje a Dauhá, na konci března se vrátí přímá linka do Soulu.

Tagy China Airlines letecké spojení Česko - Tchaj-wan letiště praha PRG-TPE Tchaj-wan
34 komentářů