dkv-spojujeme

Letiště bez jediné pravidelné linky povede Alice Justina Undus

Už historický snímek karlovarského letiště, kde vedle sebe stály letadla již zkrachovalých Central Connect Airlines a ČSA. Foto: Letiště Karlovy VaryUž historický snímek karlovarského letiště, kde vedle sebe stály letadla již zkrachovalých Central Connect Airlines a ČSA. Foto: Letiště Karlovy Vary

Do výběrového řízení na šéfa karlovarského letiště přišly tři nabídky.

Jedno z regionálních mezinárodních letišť v Česku, které aktuálně nemá jedinou pravidelnou linku, má novou jednatelku. Stala se jí Alice Justina Undus, která dosud působila jako viceprezidentka Aero Vodochody Aerospace.

O jejím jmenování rozhodla Rada Karlovarského kraje na základě doporučení komise ve výběrovém řízení. Nahradí Václava Černého, který byl pověřen v srpnu řízením letiště poté, co na post předsedy Letiště Praha přešel dosavadní jednatel Jiří Pos.

Do výběrového řízení se přihlásili celkem tři uchazeči včetně současného jednatele Václava Černého. Výběrová komise se shodla na výsledku, který doporučila ke schválení Radě Karlovarského kraje. Ta s platností od úterý 11. ledna jmenovala do funkce jednatelky letiště Alici Justinu Undus. Pevně věřím, že její zkušenosti z předchozího působení v Aeru Vodochody, ve Svazu českého leteckého průmyslu a v dozorčí radě Letiště Praha budou výhodou a přínosem pro řízení karlovarského letiště a pro jeho další rozvoj,“ uvedl neuvolněný krajský zastupitel Jan Bureš.

Ve výběrové komisi, která posuzovala jednotlivé uchazeče, byli kromě kraje i zástupci Odboru civilního letectví Ministerstva dopravy a Úřadu pro civilní letectví.

Karlovarské letiště nemá od vypuknutí pandemie koronaviru jedinou pravidelnou linku. Loni na podzim začala prodávat letenky z Petrohradu do Karlových Varů společnost Nordwind Airlines s plánovaným startem v prosinci loňského roku. K zahájení provozu ale nedošlo. Aktuálně nabízí dopravce lety s termínem od konce března.

Tagy KLV Letiště Karlovy Vary
62 komentářů